Noter Tasdikli Tercüme Bürosu
Noter tasdikli tercüme; yeminli noter tercümanı tarafından yapılan tercümelere noter tasdikli tercüme denir.
Noter tasdiki yapılan bazı belgeler;
- Resmi makam tarafından onay alınması gereken sözleşmeler,
- transkriptler,
- nüfus kayıt örneği,
- ticaret sicil gazetesi bölümleri,
- adli sicil kaydı yani sabıka kaydı,
- ticari görüşmeler,
- ehliyet ve kimlikler (yurtdışından alınan veya T.C vatandaşlarının sahip oldukları), kimlik bilgilerinin yer aldığı resmi dokümanlar,
- diplomalar,
- tutanak
- mahkeme kararları,
- imza sirküleri,
- vekâletnameler,
- pasaportlar,
- diplomalar,
- öğrenci belgeleri tercümeleri
gibi daha birçok resmi makamlarca onaylanması ve doğrulanması gereken dokümanların yeminli tercüman tarafından tercüme edilip kaşe ve imzalandıktan sonra noter tarafından doğruluğunu teyit etmek için tasdiklenen işlemdir.
Her Belgede Noter Tasdikli Tercüme Gereklimidir?
Noter tasdikli tercüme aslında verilecek resmi kurumlara göre değişkenlik göstermektedir ve resmi kurumların talebi doğrultusunda yapılır eğer ki resmi makamlarınca talep edilmediyse yeminli tercüman tarafından imzalanan ve kaşelenen belge yeterli olacaktır. Bunun dışında bazı resmi belgelerde noter tasdikinin yanı sıra apostil tasdiki veya bir diğer ismi ile apostil şerhi de talep edilmektedir. Bu gibi durumların resmi belgelerde değişiklik yapılmaması ve orijinale bağlı kalınması ve daha da önemli şirket sözleşmeleri gibi bağlı oldukları anlaşmaların veya miktarların gizliliği için yeminli tercüman tarafından tercüme edilmesi gerekmektedir. Yeminli tercüman sıfatında çalışan tercümanlar noter yeminli zabıtlarını almış ve resmi olarak artık yeminli tercüman olarak çalışabilmektedirler ve bu tercümanların çeviri yaptıkları veya yapacakları metinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını ve doğru ve kaliteli şekilde çevireceğini, çevirdikleri belgenin gizli tutulacağını, herhangi bir kurum veya kişiler ile asla paylaşmayacağını ve yaptığı çeviriden doğacak maddi ve manevi hasarın sorumluğunu kabul ettiğini beyan eder.
Yeminli Tercüman Onaylamaz İse Belge Kabul Edilir Mi?
Noter tasdikli yeminli tercüman, tercüme ofisinde çalışacağı gibi aynı zamanda bireyselde çalışabilmektedir. Ancak bu noktada aslında dikkat edilmesi gereken durum, eğer bireysel tercümanlık yapan kişiden yemin zaptını görmek istemeniz gerekmektedir, zira bulunduğunuz noterde yeminli tercüman değil ise belge noter tarafından onaylanmayacaktır ve resmi kurumlarca gereksiz sayılacaktır veya yeminli tercüman değil ise belge tamamen geçersiz sayılıp oluşacak herhangi maddi ve manevi hasarın sorumluluğu sizin üstünüze kalabilir ve yaptığınız işlemi tekrar yeminli tercümandan en baştan çevirisi gerekebilir. Yeminli tercümanı ayırt etmenizin en önemli etkeni ise kaşe ve imzadır, eğer tamamen emin olmak isterseniz hangi noterde yemin zaptı aldığını görüp notere sorup bilgide alabilirsiniz. Yeminli tercümanın diğer tercümanlardan ayırt edilecek özelliklerinden bir tanesi de herhangi bir üniversitede öğrenimini tamamlayıp ve bu bölümlerin yalnızca dil bölümlerinden biri olmasıdır. Bunun nedeni ise öğrenim gördüğü sürece tecrübe kazanıp dilin kurallarına tamamen hâkim olmasını sağlayıp yapılacak en ufak hatayı dâhil gözden kaçırmamasını sağlayıp en kaliteli tercüme hizmetini sizlere sunacaktır. Yeminli tercüme ofisi olarak tam kırk iki dilde noter tasdikli tercüman tarafından belgelerinizi en hızlı ve en kaliteli şekilde tercüme edeceğimizi garanti ederiz.